Wondmanager ontslagen en wie zonder sonde is …

Gijs is het er even niet mee eens. Gisteren kreeg hij nog acht keer 25 milliliter voeding uit de fles, aangevuld met kunstspul. Vandaag krijgt hij nog maar zes flesjes met een inhoud van vijf milliliter, aangevuld met 6 milliliter per uur via de maagsonde en kunstspul via zijn enig overgebleven infuus. In zijn zuigbehoefte wordt niet echt voorzien en die fopspeen is ook even te nep voor de kleine meneer. Gisteren huilde Gijs door de krampjes. Vandaag huilde hij uit frustratie. Maar als dat alles is, ben ik allang meer dan gelukkig! De stomata lopen goed en Gijs is wat van het overtollige vocht kwijt.

Dag dag … wondmanager
De wondverzorging is niet al te pijnlijk. Het enige probleem blijft de grootte van de wond. De met wetenschappelijk knutselwerk bevestigde wondmanager kon de taak toch niet aan, dus zijn we weer terug bij elke drie uur de batterij gaasjes vervangen en de huid rond de wond goed verzorgen.

Dag dag … sonde
Daarnaast vond Gijs het nodig zichzelf te ontdoen van de  maagsonde. Hij wil natuurlijk alles zelf drinken, maar dat gaat nog even niet gebeuren. De sonde is inmiddels teruggeplaatst en Gijs moet het voorlopig voornamelijk hebben van zijn fopspeen.

Gepokt en gemazeld
Ook niet onbelangrijk … Jochem heeft waterpokantistoffen! Hij heeft ze ooit gehad en mag Gijs blijven bezoeken.

Weer een goede Gijsdag. Weer een babystapje verder :-).

Dit bericht werd geplaatst in Baby, Gijs en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Wondmanager ontslagen en wie zonder sonde is …

  1. Pingback: Gijshistorie 2 | Bertine Betekst

Plaats een reactie