Topdag

Gijs heeft een prima nacht gehad en de dag verloopt ook voorbeeldig. Hij is alweer 39 weken in de maak en ruim 6 weken op de wereld. Vandaag heeft hij voor de eerste keer sinds ruim een week weer moedermelk gedronken. Hij krijgt 8 keer 5 cc per dag. Dat komt mooi uit, want de wondverzorging vindt ook acht keer per dag plaats. Die pijnlijke minuten kunnen de verpleegkundigen nu positief afsluiten met een miniflesje melk.

Minder morfine
En hoe vervelend die verzorging ook is, Gijs doorstaat het zo goed dat hij minder morfine krijgt. Dat is weer goed voor de werking van de darmen. Heel belangrijk, want dat voeden vinden Jochem en ik inmiddels best eng. Elke keer als Gijs via de maag gevoed wordt, lijkt er weer iets verkeerd te gaan. Toch hebben we goede hoop dat het deze keer losloopt en Gijs’ stoma zijn werk blijft doen totdat de chirurgen alles kunnen herstellen.

Werkende stomata
Vanmiddag heeft Gijs zijn eerste flesje bij mij op schoot gedronken. Daarna heeft hij bijna drie uur lang bij me geslapen. Af en toe werd hij huilend wakker van een krampje. Dat kennen we nog maar al te goed van Teun. Ik hoorde het borrelen in Gijs’ darmpjes en ben gebleven voor de verzorging van drie uur. Een hoeramoment! Gijs’ nieuwe stoma werkt naar behoren en zelfs het eerste stoma leek iets geproduceerd te hebben :-).

Antistoffen waterpokken
Nog meer goed nieuws? Oké! Jochem kan morgen zijn bloed laten prikken in het AMC. Dan weten we dinsdag al of hij wel of geen waterpokken heeft gehad. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij ze gewoon gehad en kan hij overmorgen weer naar Gijssie toe!

Waterpret
Teun? Die vermaakt zich nog steeds kostelijk. Bij oma’s vorige bezoek heeft hij een waterschietding gekregen en dat zorgt bij redelijk weer voor de grootste lol.

Dit bericht werd geplaatst in Baby, Gijs, necrotiserende enterocolitis, Teun en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Topdag

  1. Oma zegt:

    Wat geweldig dat zijn stoma werkt.
    Gijs Brookhuis, dit is een hele dikke vette felicitatie waard.

  2. Marcel & Esther zegt:

    Go Gijs Go!!!!

    X van tante Es & Co.

  3. Pingback: Gijshistorie 2 | Bertine Betekst

Plaats een reactie